Ethereum Hits Three-Year High als Bitcoin Volatility Dims; Record Highs Ahead?

Ethereum (ETH) bereikte een niveau dat voor het laatst werd getest in januari 2018, omdat een minder vluchtig Bitcoin steeds weer opwaartse kansen creëerde in de $105 miljard aan altcoin markt.

Het etherische gehalte stijgt naar een recordhoogte vanaf begin 2018.

De op een na grootste cryptocurrency (door markt GLB) schommelde door ruwweg 10 percenten op Maandag om een intraday piekniveau van $1.391.82 te raken.

De rally verscheen in afwezigheid van enige concrete katalysatoren, wat de waarnemers ertoe aanzette om de zet volledig speculatief te noemen. Ondertussen merkten sommigen ook op dat de munt slechts profiteerde van een gebrek aan wilde schommelingen in de Bitcoin-markt die aantrekkelijke intraday-kansen openen voor long/short handelaren.

Ik zou het niet erg vinden als $ETH na de ATH verdubbelde zoals $BTC deed.

– Narek Gevorgyan (@narek_gevorgyan) 19 januari 2021

Bitcoin-vertraging

De hoogste cryptocurrency ging op een correctieve cursus na het plaatsen van een recordhoogte van $41.986 op 8 januari. Na een daling van 30 procent begon het zijdelings te consolideren, waarbij elke extensie leidde tot dimmen van de volumes en een lage volatiliteit. Handelaren gebruiken de consolidatiefase van de Bitcoin meestal als een aanwijzing om de altcoin-markt te verlengen, wat leidt tot het begin van het zogenaamde „altseason“.

„ETH/BTC hertesten de hoogtepunten van de huidige beweging en zitten over .033 sats niveau Het huidige niveau handelde een sterke weerstand over de laatste 4/5 maanden, dus op zoek naar een flip en straight voortzetting naar de 2020 hoogtepunten (~20%),“ zei onafhankelijke analist Nico. „Over het algemeen, ziet het er goed uit en het altseason kan niet gebeuren zonder ETH.“

Voor velen is de opwaartse beweging van Ethereum ook een poging om de hoogte van 1.419 dollar in januari 2018 te bereiken. Econoom Alex Krüger voorzag de ETH/USD-tarieven die de komende sessies $2.000 zouden raken. Hij tweette:

„Ethereum zal binnenkort naar het volgende niveau gaan. Dit zijn de levels die je voorbij de hoogtepunten van de tijd moet kijken: $1.500, $1.600, $1.920, $2.000, $2.240, $2.500, en $2.750.“

De opwaartse voorspellingen verschenen ook in het kielzog van Ethereum’s lange termijn bullish vooruitzichten als gevolg van een overvloed aan ondersteunende grondbeginselen. Zij omvatten de bloeiende gedecentraliseerde financieringsprojecten die boven op de blokketen van het Ethereum opereren, waardoor de adoptie van ETH toeneemt, en de omschakeling van proof-of-work naar proof-of-stake (lees ETH 2.0) die een aanzienlijke ETH-levering effectief uit de circulatie brengt.

„Het dagelijkse transactievolume van het ethereum is parabolisch. Het vereffent nu dagelijks 12 miljard dollar aan transacties – 3 miljard dollar meer dan Bitcoin. Stel je voor dat je niet bullish bent“, beweert Ryan Watkins, onderzoeker bij Messari, een data-aggregatieportaal.