Grijstinten gaat door met de accumulatie van Bitcoin

Bitcoin blijft een digitale asset met een grote vraag op de markt en de detailhandel en instellingen zijn in een race om zoveel mogelijk BTC’s in handen te krijgen. Van de institutionele kant heeft Grayscale zijn Bitcoin-tas gevuld met steeds meer BTC zoals vele anderen. Volgens een recente update heeft Grayscale in de loop van één dag 12.319 BTC toegevoegd aan zijn Grayscale Bitcoin Trust [GBTC]. Dit bedrag was naar verluidt meer dan de cumulatieve aankoop van de afgelopen week.

Kevin Rooke tweette :

“Slecht nieuws voor Bitcoin-beren.

Grayscale’s Bitcoin Trust heeft zojuist 12.319 BTC toegevoegd aan $ GBTC in één dag.

Dat is meer dan de 11.512 BTC die ze de afgelopen week hebben toegevoegd, toen Bitcoin Lifestyle zijn ATH brak. “

Grayscale concurreert actief met andere instellingen en dit was zichtbaar in zijn Bitcoin-holdings voor 2020, die op dat moment getuige waren van een stijging van meer dan 66%. Gegevens suggereren dat de Bitcoin-holding van Gryascale 588,97k BTC heeft bereikt, wat ongeveer $ 12,78 miljard aan beheerd vermogen bedroeg.

Deze toevoeging volgt op het feit dat Microstrategy 30k BTC heeft gekocht voor $ 650 miljoen. Volgens Bitcoin Treasuries heeft het business intelligence-bedrijf nu 70.470 BTC ter waarde van meer dan $ 1.596 miljard in zijn schatkistreserve. Volgens CEO Micheal Saylor heeft MicroStrategy tot nu toe $ 1,125 miljard uitgegeven aan bitcoin, tegen een gemiddelde prijs van $ 15.964 per BTC.

Interessant is dat SkyBridge Capital de lancering heeft aangekondigd van een Bitcoin-fonds om investeringen in de crypto-ruimte te „democratiseren“. Het heeft het fonds een vliegende start gegeven met $ 25 miljoen, en met een minimum abonnement van $ 50.000.

Het institutionele kopen is een bullish teken, de toegenomen uitstroom uit beurzen heeft ook bijgedragen aan dit bullish momentum. De verhoogde uitstroom zal naar verwachting in de koude opslag terechtkomen en dit heeft ertoe geleid dat veel analisten in de markt hebben voorspeld dat de top nog moet worden gezien. Dan Held, hoofd bedrijfsontwikkeling van Kraken, vergeleek de gegevens met de vorige halvering van Bitcoin en voorspelde dat de top in september 2021 zichtbaar zal zijn.

Gehouden getweet:

De prijs van Bitcoin na halveringen.

– Dan Held (@danheld) 22 december 2020

Naarmate de investeringen en interesse in Bitcoin toenemen, verliest de cryptocurrency nog lang geen stoom. De institutionele aankopen hebben detailhandelaren er ook toe aangezet om zoveel mogelijk BTC te kopen.