Lightning Startup Zap höjer $ 3,5 miljoner från investerare inklusive Morgan Creek

Zap, crypto-plånboken som gör det möjligt för användare att köpa Bitcoin direkt via Lightning Network, samlade in $ 3,5 miljoner i april.

Zap, Lightning-uppstarten bakom en icke-förvarad Bitcoin Code plånbok har samlat in 3,5 miljoner dollar i en utsädesrunda i april.

Som rapporterats av Forbes den 15 juli avslöjade tidigare oupptäckta ansökningar från US Securities and Exchanges Commission att Zap samlade 3,5 miljoner dollar i aprilfrön med investerare inklusive Green Oaks Capital och Morgan Creek Digital, grundat av Bitcoin-tjuren Anthony „Pomp“ Pompliano .

Vad är Zap?

Zap är en icke-depåplånbok och skiljer sig från andra genom att göra det möjligt för användare att direkt köpa Bitcoin ( BTC ) med ett amerikansk bankkonto via Lightning Network.

ZAPs vd Jack Mallers är barnbarn till Bill Mallers, som hjälpte till att hitta Chicago Board of Exchange och sonen till Bill Mallers Jr., som tillsammans grundade mäklareföretaget First American Discount Corporation.

Mallers har sagt att Zaps ultimata mål är att göra Bitcoin mer tillgängligt och „används för allt som massorna har att erbjuda.“

”Våra användare idag vet aldrig att vi använder Bitcoin när de använder dollar. Det är bara som att vi har smält det i bakgrunden. Jag tror att tiotals miljoner människor kommer att använda det här de närmaste åren, och det tar bara lite kapital. ”

Som Cointelegraph rapporterade i september förra året, förklarade Mallers att krypto-nybörjare kunde „dra sitt betalkort, få Bitcoin levererat till dem direkt till Lightning Network och göra billiga omedelbara mikrobetalningar inom några sekunder.“ Denna lösning kan sänka både avvecklingstiden och avgifterna i samband med att köpa BTC.

Samarbeta med Visa

Zap gick med i Visas Fintech Fast Track-program i juni, vilket gör det möjligt för appen att lansera ett Visa-sammärkt kort. Enligt Forbes har företaget flera projekt som involverar Visa, men endast Zaps kreditkort har tillkännagivits just nu.

„Vi är avtalsenligt skyldiga att lansera en under de kommande 12 månaderna och vi planerar att lansera en under de kommande månaderna,“ sade han.

Strejka, strejka, strejka

Cointelegraph rapporterade den 6 juli att Mallers app Strike var i offentlig beta. Även om båda apparna är utformade för att skicka och ta emot Bitcoin-betalningar direkt till ett bankkonto via Lightning, kräver Strike inte en plånbok, frö, kanaler eller likviditet för att fungera. Know Your Customer (KYC) -protokoll har enligt uppgift också hållits till ett minimum.

Tävlingen vill in på Lightning

Zap är långt ifrån det enda företag som vill utnyttja outnyttjad potential i Lightning Network. Twitter CEO Jack Dorsey’s Square meddelade i januari att det hade startat ett Lightning Development Kit som också kan leda till Bitcoin-betalningar med lägre avgifter.